Receptbeskrivning
Pytt på varmrökt lax och sötpotatis
Ingredienser
för
8 potatisar
smör att steka i
salt
1 gul lök
purjolök
200 g färska kantareller
300 g varmrökt lax
1 tsk torkad timjan, kanske mer
1 granatäpple
smör att steka i
salt
1 gul lök
purjolök
200 g färska kantareller
300 g varmrökt lax
1 tsk torkad timjan, kanske mer
1 granatäpple
Servering:
chèvre Beskrivning
Skala och skär sötpotatis, morötter och potatis i små tärningar. Förväll rotfrukterna i lättsaltat vatten i 5-10 min och häll därefter bort vattnet.
Stek rotfrukterna i smör i en stor stekpanna. salta och lägg rotfrukterna åt sidan.
Hacka den gula löken och strimla purjolöken. Dela kantarellerna i mindre bitar. Fräs lök och kantareller i stekpannan.
Dela laxen i mindre bitar och lägg ner i stekpannan och låt den bli lite varm.
Blanda allt det stekta i en skål. Smaka av med timjan.
Strö på granatäppelkärnor.
Servera pytten varm, gärna med en klick chèvre.
______________________________________
Receptet och bilden är från en veckotidning.
Stek rotfrukterna i smör i en stor stekpanna. salta och lägg rotfrukterna åt sidan.
Hacka den gula löken och strimla purjolöken. Dela kantarellerna i mindre bitar. Fräs lök och kantareller i stekpannan.
Dela laxen i mindre bitar och lägg ner i stekpannan och låt den bli lite varm.
Blanda allt det stekta i en skål. Smaka av med timjan.
Strö på granatäppelkärnor.
Servera pytten varm, gärna med en klick chèvre.
______________________________________
Receptet och bilden är från en veckotidning.
Visningar: 741
Inlagt 2014-01-30 20:17:21

