Receptbeskrivning

Pytt på varmrökt lax och sötpotatis

Ingredienser för
8 potatisar
smör att steka i
salt
1 gul lök
purjolök
200 g färska kantareller
300 g varmrökt lax
1 tsk torkad timjan, kanske mer
1 granatäpple
Servering:
chèvre


  0 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Skala och skär sötpotatis, morötter och potatis i små tärningar. Förväll rotfrukterna i lättsaltat vatten i 5-10 min och häll därefter bort vattnet.
Stek rotfrukterna i smör i en stor stekpanna. salta och lägg rotfrukterna åt sidan.

Hacka den gula löken och strimla purjolöken. Dela kantarellerna i mindre bitar. Fräs lök och kantareller i stekpannan.

Dela laxen i mindre bitar och lägg ner i stekpannan och låt den bli lite varm.

Blanda allt det stekta i en skål. Smaka av med timjan.

Strö på granatäppelkärnor.

Servera pytten varm, gärna med en klick chèvre.
______________________________________

Receptet och bilden är från en veckotidning.

Visningar: 300
Inlagt 2014-01-30 21:17:21