Receptbeskrivning

Oxfilé Provençale

Ingredienser för
600 g oxfilé, mittbiten
1 kg potatis av fast sort
matolja
smör
50 g vitlökssmör
hackad persilja
salt och svartpeppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skala och skär den råa potatisen i tunna skivor. Salta och peppra potatisen och stek den i het olja. Vänd den då och då så att skivorna byter plats och får en jämn brun färg. Stek dem bara nästan färdiga. Lägg ett lock över och låt potatisen stå och drai ugnen, ca 200°.
2. Krydda oxfilén runt om med peppar. Helstek den men bara så länge att den fortfarande är röd inuti. Salta. Låt den vila några minuter innan den skärs upp.
3. Ta ut potatisen ur ugnen och öka ugnsvärmen till 250°. Lägg den stekta potatisen i bottnen på ett ugnssäkert fat. Skär oxfilén i ganska tjocka skivor och lägg ovanpå potatisen. Klicka vitlökssmör över och ställ in det hela ett par minuter i den nu heta ugnen så att smöret smälter något. Strö över hackad persilja och servera genast.

Visningar: 415
Inlagt 2015-02-08 22:23:53