Receptbeskrivning

Geléhjärtan med hallonsmak

Ingredienser för


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
180 g Hallon,frysta
10 Gelatinblad
1.5 dl Strösocker
0.5 dl Sírap, vit
1.5 dl Vatten
0.5 tsk Citronsyra
Garneríng:
Strösocker
Gör så här:
Börja med att olja in hjärtformade
silikonformar.
Tina sedan hallon i micron.
Passera dem genom en finmaskig sil så att
du får 1 dl Hallonpuré.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ställ åt
sidan.
Koka upp hallonpuré, strösocker, sirap och
vatten i en kastrull på hög värme.
Låt stormkoka i 5-6 minuter, tag sedan av
från värmen.
Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner
dem i den varma hallonblandningen.
Tillsätt till sist citronsyra och rör om.
Fördela smeten jämnt i formarna.
Låt stelna i rumstemperatur i 2 timmar
helst över natten).
Häll upp strösocker på ett fat.
Rulla godiset i sockerblandningen
och lägg dem på ett galler,
Låt de torka över natten.

Visningar: 191
Inlagt 2015-02-09 14:31:06