Receptbeskrivning

Fylld pasta med gorgonzola och tomatsås

Ingredienser för
100 g ricotta
100 g gorgonzola
1 st basilika
3 msk olivolja
1 st ägg


  15 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Du behöver göra en pasta och tomatsås också, räkna med 4 dl sås

Pastadeg
http://matochmera.se/recepie.php?recepie_id=28186

Tomatsås
http://matochmera.se/recepie.php?recepie_id=28073

Blanda ricottan med gorgonzola och smaka av med salt och peppar. Blanda ut tomatsåsen med olivolja och rikligt med basilika.

Dela pastadegen i 2 halvor och kavla ut ganska tunt. Jag kör på näst tunnaste på min pastamaskin.

Bred ut pastan och lägg ut tunna skivor med gorgonzola och klicka på lite ostblandning. Pensla ett uppvispat ägg runtom osten och lägg på den andra halvan. Tryck med fingrarna runt om sten så att så mycket luft som möjligt försvinner. Stansa ut runda ringar och kläm till kanterna med fingrarna och sedan med en gaffel. Alternativ kan man göra 10 cm stora ringar och vika den runt ostfllningen som en calzone.

Låt ravioling vila 10 minuter innan du kokar dom 5 minuter i lättsaltat vatten.

Servera med tomatsåsen och en kvist basilka som prydnad.

Visningar: 531
Inlagt 2015-02-09 17:53:53