Receptbeskrivning
Torsk på kål
Ingredienser
för
Beskrivning
600g torskfilé
2 kål huvud
100g smör
100g vällagrad ost
1dl färsk riven pepparrot
4msk grovhackade hasselnötter
1citron
1-2dl vatten
Olja
Starta ugnen. 225grader
Vänd fisken i olja och salta. Lägg den i en ugnsfast form.
Låt den vila några minuter innan den går in i ugnen.
Grov hacka kålen. Koka upp 1-2dl välsaltat vatten med 100g smör i en stor kastrull.
Lägg sedan ner kålen. Vattnet behöver inte täcka allt. Låt koka 5min med lock.
Hacka och rosta hasselnötterna i en het panna. De är klara när det börjar dofta gott.
In med torsken på 225grader i 7-10 min.
Lägg kål i botten av tallriken. På med fisken, riven ost, pepparrot och hasselnötterna. Pressa citron över. Ät och njut!
2 kål huvud
100g smör
100g vällagrad ost
1dl färsk riven pepparrot
4msk grovhackade hasselnötter
1citron
1-2dl vatten
Olja
Starta ugnen. 225grader
Vänd fisken i olja och salta. Lägg den i en ugnsfast form.
Låt den vila några minuter innan den går in i ugnen.
Grov hacka kålen. Koka upp 1-2dl välsaltat vatten med 100g smör i en stor kastrull.
Lägg sedan ner kålen. Vattnet behöver inte täcka allt. Låt koka 5min med lock.
Hacka och rosta hasselnötterna i en het panna. De är klara när det börjar dofta gott.
In med torsken på 225grader i 7-10 min.
Lägg kål i botten av tallriken. På med fisken, riven ost, pepparrot och hasselnötterna. Pressa citron över. Ät och njut!
Visningar: 192
Inlagt 2015-02-10 20:02:44






30 min