Receptbeskrivning

Torsk på kål

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
600g torskfilé 2 kål huvud
100g smör
100g vällagrad ost
1dl färsk riven pepparrot 4msk grovhackade hasselnötter 1citron
1-2dl vatten Olja Starta ugnen. 225grader Vänd fisken i olja och salta. Lägg den i en ugnsfast form.
Låt den vila några minuter innan den går in i ugnen. Grov hacka kålen. Koka upp 1-2dl välsaltat vatten med 100g smör i en stor kastrull.
Lägg sedan ner kålen. Vattnet behöver inte täcka allt. Låt koka 5min med lock. Hacka och rosta hasselnötterna i en het panna. De är klara när det börjar dofta gott. In med torsken på 225grader i 7-10 min. Lägg kål i botten av tallriken. På med fisken, riven ost, pepparrot och hasselnötterna. Pressa citron över. Ät och njut!

Visningar: 407
Inlagt 2015-02-10 21:21:29