Receptbeskrivning
Potatis- och grönkålssoppa med vitlökskorv
Ingredienser
för
250 g färsk eller djupfryst grönkål
120 g korv med vitlök
1 kg potatis i skivor
1.4 köttbuljong
1 dl olivolja
2 tsk salt
1 krm malen svartpeppar
120 g korv med vitlök
1 kg potatis i skivor
1.4 köttbuljong
1 dl olivolja
2 tsk salt
1 krm malen svartpeppar
Beskrivning
1. Ansa grönkålen, ta bort de grova nerverna och strimla kålen fint. Skala och skiva potatisen tunt.
2. Koka upp buljongen. Om du använder djupfryst grönkål, låt den tina i det. Lägg i den skivade potatisen och koka den mjuk. Mosa till puré, för hand eller i mixer, och tillsätt olivoljan.
3. Koka upp potatispurén och krydda med salt och peppar. Om du använder färsk grönkål, lägg i den och sjud i ytterligare 5 minuter. Lägg i korvskivorna och låt soppan koka upp.
2. Koka upp buljongen. Om du använder djupfryst grönkål, låt den tina i det. Lägg i den skivade potatisen och koka den mjuk. Mosa till puré, för hand eller i mixer, och tillsätt olivoljan.
3. Koka upp potatispurén och krydda med salt och peppar. Om du använder färsk grönkål, lägg i den och sjud i ytterligare 5 minuter. Lägg i korvskivorna och låt soppan koka upp.
Visningar: 673
Inlagt 2012-03-30 16:05:49