Receptbeskrivning

Sötpotatisenchiladas med grönsaksplock

Ingredienser för
Fyllning
2 st sötpotatis
380 g svarta bönor
150 g fetaost
tsk kanel
tsk chilipulver
tsk salt
350 g tortilla wraps
1 msk smör
Topping
2 dl creme fraiche
120 g tacosås
150 g riven texmexost
Tillbehör
3 dl gräddfil
1 st kvisttomater
st gurka
280 g majskorn


  35 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Sätt ugnen på 200 grader

Fyllning:

1. Skala och dela sötpotatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i saltat vatten i ca 10 min. Var noga med att den inte kokar sönder.

2. Sila av och skölj bönorna under kallt vatten. Lägg dom i en bunke och smula ner fetaosten. Krydda med kanel, chilipulver och salt.

3. Sila av vattnet från potatisen och mosa den grovt med en gaffel så att det fortfarande är lite bitar kvar. Tillsätt potatisen till bunken och blanda om ordentligt.

4. Fördela sötpotatisblandningen på 6-8 tortilla wraps. Rulla ihop och lägg dem med skarven ned i en smord ugnsfast form.

Topping:

5. Blanda ihop creme fraiche med tacosås och bred det över tortillarullarna. Strö över ost och gratinera i ugnen i ca 15 min tiulls osten har smält och fått fin gyllenbrun färg.

Tillbehör:

6. Skölj och tärna tomat och gurka. Sila av majsen och lägg upp allting i små skålar.

Servera sötpotatisenchiladas med grönsaksplock och gräddfil.

Visningar: 195
Inlagt 2015-02-11 17:23:41