Receptbeskrivning

[ägg] Rostade primörer med kaprisås äv. förrätt

Ingredienser för
3 msk olivolja
2 tsk flingsalt
3 msk pinjenötter
4 hårdkokta ägg
50 g rucola
1 citron
1 burk cannellini- eller vita bönor (400 g)
2 msk pressad citron
2 äggulor
1 dl olivolja
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
citronklyftor


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sås: Skölj bönorna och låt dem rinna av. Mixa bönor, 3 msk kapris och citronsaft. Tillsätt äggulorna och blanda om. Mixa i oljan droppvis. Salta och peppra. Häll såsen i en skål. Strö över 2 msk kapris. 2. Primörer: Sätt ugnen på 250 grader. Bryt blomkålen i buketter. Skrapa morötter, rödbetor och potatis och skär i bitar. Bryt av den nedre delen på sparrisen och skär dem i bitar. Ansa och skär salladslöken i bitar. Blanda blomkål, morötter, rödbetor och potatis med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. 3. Rosta mitt i ugnen ca 15 min. Rör om någon gång under tiden. Tillsätt sparris och salladslök. Tillaga ytterligare 15 min. 4. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna. Skala och halvera äggen. Lägg primörer och rucola på ett stort fat. Strö över nötter och toppa med ägghalvor. Servera med sås och citronklyftor.

Visningar: 435
Inlagt 2015-02-11 18:38:50