Receptbeskrivning

Räkcocktail med avokadokräm, chili och mango

Ingredienser för
400 g räkor, färska
2 st plommontomater
1 st mango, mogen
0.25 gurka
0.5 koriander
0.25 grön chili
1 st limefrukt, saften
0.5 olivolja
1 dl gurkvatten
salt, efter smak
2 st avokador
0.5 yuzu kosho (japansk sås)
salt, efter smak
2 formfranska
1 st vitlöksklyfta
olivolja till stekning
1 st citron, rivet skal


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Skala räkorna och lägg dem i en bunke. Skålla och skala tomaterna. Skär bort skalet och ta bort kärnan på mangon. Skala gurkan. Skär tomaterna, gurkan och mangon i tärningar och blanda med räkorna. Mixa koriandern, chilin, limesaften, olivoljan och gurkvattnet. Smaka av med salt. Sila lagen och slå den över räkblandningen. Låt stå i ca 1.5 timme. Avokadokräm
Skala och mosa avokadorna till en slät kräm. Tillsätt yuzun och smaka av med salt. Vitlökssmulor
Smula formfranskan och skala och riv vitlöksklyftan. Stek brödet och vitlöken på medelvärme i olivolja tills alltsammans fått en gyllenbrun färg. Strö över det rivna citronskalet. Vid servering
Ta upp räkorna ur marinaden. Lägg avokadokrämen i botten av ett cocktailglas, fyll på med räkor och toppa med vitlökssmulor.

Visningar: 678
Inlagt 2015-05-24 13:39:57