Receptbeskrivning
Räkcocktail med avokadokräm, chili och mango
Ingredienser
för
400 g räkor, färska
2 st plommontomater
1 st mango, mogen
0.25 gurka
0.5 koriander
0.25 grön chili
1 st limefrukt, saften
0.5 olivolja
1 dl gurkvatten
salt, efter smak
2 st avokador
0.5 yuzu kosho (japansk sås)
salt, efter smak
2 formfranska
1 st vitlöksklyfta
olivolja till stekning
1 st citron, rivet skal
2 st plommontomater
1 st mango, mogen
0.25 gurka
0.5 koriander
0.25 grön chili
1 st limefrukt, saften
0.5 olivolja
1 dl gurkvatten
salt, efter smak
2 st avokador
0.5 yuzu kosho (japansk sås)
salt, efter smak
2 formfranska
1 st vitlöksklyfta
olivolja till stekning
1 st citron, rivet skal
Beskrivning
Skala räkorna och lägg dem i en bunke. Skålla och skala tomaterna. Skär bort skalet och ta bort kärnan på mangon. Skala gurkan. Skär tomaterna, gurkan och mangon i tärningar och blanda med räkorna. Mixa koriandern, chilin, limesaften, olivoljan och gurkvattnet. Smaka av med salt. Sila lagen och slå den över räkblandningen. Låt stå i ca 1.5 timme. Avokadokräm
Skala och mosa avokadorna till en slät kräm. Tillsätt yuzun och smaka av med salt. Vitlökssmulor
Smula formfranskan och skala och riv vitlöksklyftan. Stek brödet och vitlöken på medelvärme i olivolja tills alltsammans fått en gyllenbrun färg. Strö över det rivna citronskalet. Vid servering
Ta upp räkorna ur marinaden. Lägg avokadokrämen i botten av ett cocktailglas, fyll på med räkor och toppa med vitlökssmulor.
Skala och mosa avokadorna till en slät kräm. Tillsätt yuzun och smaka av med salt. Vitlökssmulor
Smula formfranskan och skala och riv vitlöksklyftan. Stek brödet och vitlöken på medelvärme i olivolja tills alltsammans fått en gyllenbrun färg. Strö över det rivna citronskalet. Vid servering
Ta upp räkorna ur marinaden. Lägg avokadokrämen i botten av ett cocktailglas, fyll på med räkor och toppa med vitlökssmulor.
Visningar: 678
Inlagt 2015-05-24 13:39:57