Receptbeskrivning
Grönkålspaj
Ingredienser
för
1 grönkål
1 st gul lök
3 st ägg
1 st vitlöksklyfta
2 dl mjölk
100 g fetaost
1 dl pinjenötter
matfett att steka i
salt och malen vitpeppar
1 st rulle färdigkavlad smördeg
1 st gul lök
3 st ägg
1 st vitlöksklyfta
2 dl mjölk
100 g fetaost
1 dl pinjenötter
matfett att steka i
salt och malen vitpeppar
1 st rulle färdigkavlad smördeg
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200°. Hacka lök, vitlök och grönkål och fräs det i smör eller olivolja i en stekpanna tills det mjuknat. Låt svalna.
2. Vispa upp äggen i en bunke och häll i mjölken. Blanda ner grönkålsblandningen och smula ner osten, krydda med salt och peppar.
3. Fodra en pajform med smördeg, skarva där det behövs och skär kanterna snygga. Slå fyllningen i pajformen, strö över nötterna och grädda i 30 minuter eller tills fyllningen stelnat och kanterna är vackert guldbruna och frasiga.
2. Vispa upp äggen i en bunke och häll i mjölken. Blanda ner grönkålsblandningen och smula ner osten, krydda med salt och peppar.
3. Fodra en pajform med smördeg, skarva där det behövs och skär kanterna snygga. Slå fyllningen i pajformen, strö över nötterna och grädda i 30 minuter eller tills fyllningen stelnat och kanterna är vackert guldbruna och frasiga.
Visningar: 1123
Inlagt 2012-03-30 16:09:03

