Receptbeskrivning
Morotssoppa med ingefärssting
Ingredienser
för
4 st morot/morötter
1 st schalottenlök(ar)
1 tsk rapsolja
1 ingefära ca 20 g
1 st vitlöksklyfta(or)
5 dl grönsaksbuljong
0.5 dl apelsinjuice
salt och peppar
1 koriander
1 st schalottenlök(ar)
1 tsk rapsolja
1 ingefära ca 20 g
1 st vitlöksklyfta(or)
5 dl grönsaksbuljong
0.5 dl apelsinjuice
salt och peppar
1 koriander
Beskrivning
12 små glas
1. Skala och skär morötter och lök i mindre bitar. Värm en panna, häll i olja och stek morötter och lök.
2. Riv ingefära och vitlök och blanda ner i pannan. Tillsätt buljong och låt allt koka tills morötterna är riktigt mjuka.
3. Mixa soppan med stavmixer eller i mixer tills den blir riktigt slät. Pressa i apelsinen och smaka av med salt, peppar och eventuellt mer ingefära. Häll upp i små glas och garnera med färsk koriander.
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
1. Skala och skär morötter och lök i mindre bitar. Värm en panna, häll i olja och stek morötter och lök.
2. Riv ingefära och vitlök och blanda ner i pannan. Tillsätt buljong och låt allt koka tills morötterna är riktigt mjuka.
3. Mixa soppan med stavmixer eller i mixer tills den blir riktigt slät. Pressa i apelsinen och smaka av med salt, peppar och eventuellt mer ingefära. Häll upp i små glas och garnera med färsk koriander.
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
Visningar: 626
Inlagt 2012-03-30 18:26:16

