Receptbeskrivning
Chokladpaj
Ingredienser
för
100 g smör eller margarin
2.5 dl vetemjöl
1 msk kakao
2 msk socker
1 st äggula
100 g vit choklad
3 dl vispgrädde
1 l blandade bär,, hallon, björnbär, blåbär,
2.5 dl vetemjöl
1 msk kakao
2 msk socker
1 st äggula
100 g vit choklad
3 dl vispgrädde
1 l blandade bär,, hallon, björnbär, blåbär,
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka ihop smör, mjöl, kakao och socker. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Kavla ut och lägg i en form.
2. Ställ kallt i 30 minuter. Nagga och grädda i 10 minuter, låt kallna. Smält försiktigt chokladen i vattenbad eller mikro. Låt svalna något.
3. Blanda choklad och grädde, vispa tjockt. Häll i pajskalet och garnera med bär.
2. Ställ kallt i 30 minuter. Nagga och grädda i 10 minuter, låt kallna. Smält försiktigt chokladen i vattenbad eller mikro. Låt svalna något.
3. Blanda choklad och grädde, vispa tjockt. Häll i pajskalet och garnera med bär.
Visningar: 286
Inlagt 2012-03-30 18:36:44

