Receptbeskrivning

Chokladpaj

Ingredienser för
100 g smör eller margarin
2.5 dl vetemjöl
1 msk kakao
2 msk socker
1 st äggula
100 g vit choklad
3 dl vispgrädde
1 l blandade bär,, hallon, björnbär, blåbär,


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka ihop smör, mjöl, kakao och socker. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Kavla ut och lägg i en form.
2. Ställ kallt i 30 minuter. Nagga och grädda i 10 minuter, låt kallna. Smält försiktigt chokladen i vattenbad eller mikro. Låt svalna något.
3. Blanda choklad och grädde, vispa tjockt. Häll i pajskalet och garnera med bär.

Visningar: 286
Inlagt 2012-03-30 18:36:44