Receptbeskrivning

Gulschsoppa

Ingredienser för


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
2 st lök
2 st röd paprika
3msk tomatpure
1 st vitlöksklyfta(or)
0,5 tsk kummin, malen
1 l vatten
2 tärning(ar) oxbuljong
4 st potatis(ar), medelstora
1 nypa(or) cayennepeppar
300 gram ryggbiff
2 msk matolja 1. Putsa bort eventuella senor och skär köttet i små tärningar. Finhacka löken och paprikan. 2. Bryn köttet i matolja, salta och peppra en aning och tillsätt lök och paprika efter ett tag. Krossa vitlöken tillsammans med kummin i en mortel, blanda i tomatpurén och cayennepeppar. 3. Klicka i vitlök och tomatblandningen i en gryta med köttet och ställ åt sidan. 4. Koka upp vattnet och lös upp buljongtärningarna i det heta vattnet. Häll hälften av buljongen över köttblandningen och koka under lock i 20 minuter. 5. Skala och hacka potatisen grovt. Tillsätt potatisen och resten av buljongen och koka under lock i ytterligare 30 minuter. Smaka av med salt och peppar. 6. Servera soppan med ett rustikt bröd.

Visningar: 197
Inlagt 2015-02-15 21:17:24