Receptbeskrivning

Rödbetsbourguignon

Ingredienser för
1 st gul lök
4 st vitlöksklyftor
8 st rödbetor
6 st morötter
3 st lagerblad
2 st timjankvistar
2 msk tomatpure
2.5 dl rödvin
5 dl buljong
400 g puylinser
3 st portabello
10 st skogschampinjoner
10 st pärllökar
2 tsk arrowrot


  60 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Hetta upp oljan och fräs lök och vitlök tills den mjuknar.
2. Tillsätt rödbetor (skalade och klyftade), morötter (skurna i stora bitar), lagerblad, timjan, salt och peppar. Fräs ytterligare 5min, rör då och då.
3. Rör ner tomatpure, rödvin och buljong. Låt sjuda 20 min.
4. Koka linserna i ca 15-20min. Häll av vattnet, lägg på locket och ställ åt sidan.
5. Stek svamp (portabellon skivad, champinjonerna i lagom storlek) och pärlöken i fett tills de är mjuka och gyllenbruna, krydda efter tycke.
6. Smaka av grytan och tillsätt ev mer vin, buljong eller örter.
7. Tillsätt arrowrotblandningen (2tsk utblandat i 2msk vatten). Rör om försiktigt tills såsen tjocknar och blir klar.
8. Tillsätt svamp och pärllök och sjud ytterligare 10min.
9. Servera grytan tillsammans med linserna, strö över timjan.

Recept från tidningen Hunger#2-2013.

Visningar: 383
Inlagt 2015-02-15 20:20:41