Receptbeskrivning

Vild cowboygryta

Ingredienser för
400 g grytbitar
smör
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
1 chilifrukt
3 dl viltbuljong
3 paprikor
2 tomater
10 purjolök
1 bönor
1 bönor
0.5 msk maizena majsstärkelse
salt och peppar


  60 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning

Skär köttet i 2 cm stora tärningar. Bryn dem i smör eller olja tills köttet fått fin färg.
Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur chilin och skär i strimlor. Låt det bryna med köttet i någon minut.
Tillsätt buljongen. Koka köttet tills det känns mört, 30-40 minuter.
Kärna ur paprikorna och skär i bitar. Skär tomater och purjolök i mindre bitar. Skölj bönorna i vatten och låt dem rinna av. Blanda ner alltihop i grytan.
Koka ytterligare några minuter. Smaka av med salt och peppar. Red med maizena utrört i lite vatten. Servera gärna med nybakat bröd.

För alla
Rätten är fri från gluten, men välj bröd till som passar. Innehåller mjölk.
Gör mjölkfri: kontrollera innehållet i buljongtärning eller fond. Bryn i mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör.

Visningar: 518
Inlagt 2012-03-30 23:59:35