Receptbeskrivning

Brysselsoppa

Ingredienser för
1 krm salt
1.2 l vatten
1 krm svartpeppar, nymald
1.5 dl purjolök, finstrimlad
150 g potatis, i bitar
200 g nötfärs
400 g brysselkål, halverade
2 st grönsaksbuljong, 2 tärningar
grissinipinnar, eller varma ostsnitt
, riven pepparrot


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Koka brysselkål och potatis i 6 dl vatten och en buljongtärning 15 minuter.2. Under tiden blandas färsen samman med salt och peppar. Nyp körsbärsstora bitar av den och lägg dem i en skål.3. Koka upp resten av vattnet med den andra buljongtärningen. Lägg i färsbitar och purjolök. Sjud dem ca 7 minuter. Skumma om det behövs.4. Mixa brysselkålen och potatisen till en slät puré. Rör ned den i färsbuljongen. Krydda ev med salt och peppar. Servera soppan med riven pepparrot som extra smaksättning.

Visningar: 428
Inlagt 2015-02-20 14:24:11