Receptbeskrivning

Grönsakslasagne

Ingredienser för
15 st lasagneplattor
Grönsakssås
2 st gula lökar, hackade
3 st vitlöksklyftor hackade
olja till stekning
2 burk krossade tomater á 400g
torkade trattkantareller
3 msk söt chilisås
2 msk tomatpuré
2 st morötter rivna
100 g finhackad spenat (fryst)
1 msk basilika torkad
1 msk oregano
salt
peppar
Vit sås
50 g smör/margarin
1 dl vetemjöl
1 l mjölk
200 g riven ost
salt
vitpeppar


  100 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Sätt ugnen på 200°

Fräs lök och vitlök i olja till löken mjuknar men inte tar färg.
Tillsätt krossad tomat, smula ner ett par matskedar torkade trattkantareller och låt sjuda ca 15 minuter.
Rör ner chilisås, tomatpuré, riven morot, basilika och oregano och låt sjuda tills såsen bli tjock och smakrik (gör den vita såsen under tiden).
Smaka av med salt och peppar.

Smält smöret till den vita såsen.
Rör ner mjölet och späd med mjölken under vispning annars bränner den lätt fast.
LÃ¥t sjuda i 3-5 minuter.
Smaka av med salt och vitpeppar och blanda i det mesta av den rivna osten.

Varva grönsakssås, lasagneplattor och vit sås i många tunna lager.
Se till att såsen alltid täcker plattorna och tryck försiktigt ner följande lager så att allting sitter bra ihop.
Överst skall bli ett lager vit sås, samt det sista av den rivna osten.

Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 50 minuter tills ytan blir vackert gyllenbrun.
Låt lasagnen stå i minst 10 minuter innan den avnjutes med sallad!

Visningar: 626
Inlagt 2015-02-21 17:59:08