Receptbeskrivning

Kakakademins rabarberpaj med maräng

Ingredienser för
Mördeg
3 dl vetemjöl
125 g margarin
0.5 dl strösocker
1 st äggula
1 msk vatten
Fyllning
500 g rabarber
0.75 dl strösocker
2 msk potatismjöl
Maräng
2 st äggvitor
1.5 dl strösocker
Servering
vispgrädde


  80 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 200°.

Blanda vetemjöl, smör, strösocker, äggula och vatten till en deg.
Tryck ut degen i en pajform (ca 24 cm) och ställ i kylskåpet tills ugnen är varm.
Pensla den andra äggulan (från marängen) på pajbottnen och förgrädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

Skär rabarbern i bitar.
Blanda rabarber, socker och potatismjöl.
Fördela rabarberblandningen i det förgräddade pajskalet och fortsätt gräddningen i nedre delen av ugnen tills rabarbern är mjuk, cirka 20 minuter.
Sänk ugnstemperaturen till 125°.

Vispa vitorna till hårt skum.
Tillsätt sockret litet i taget under fortsatt vispning.
Bred marängen på pajen och grädda i mitten av ugnen tills marängen börjar få litet färg och känns torr på ytan, cirka 30 minuter.

Serveras med vispad grädde.

Visningar: 331
Inlagt 2015-02-21 18:16:29