Receptbeskrivning
Kakakademins rabarberpaj med maräng
Ingredienser
för
Mördeg
3 dl vetemjöl 125 g margarin
0.5 dl strösocker
1 st äggula
1 msk vatten
Fyllning
500 g rabarber 0.75 dl strösocker
2 msk potatismjöl
Maräng
2 st äggvitor 1.5 dl strösocker
Servering
vispgrädde Beskrivning
Sätt ugnen på 200°.
Blanda vetemjöl, smör, strösocker, äggula och vatten till en deg.
Tryck ut degen i en pajform (ca 24 cm) och ställ i kylskåpet tills ugnen är varm.
Pensla den andra äggulan (från marängen) på pajbottnen och förgrädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
Skär rabarbern i bitar.
Blanda rabarber, socker och potatismjöl.
Fördela rabarberblandningen i det förgräddade pajskalet och fortsätt gräddningen i nedre delen av ugnen tills rabarbern är mjuk, cirka 20 minuter.
Sänk ugnstemperaturen till 125°.
Vispa vitorna till hårt skum.
Tillsätt sockret litet i taget under fortsatt vispning.
Bred marängen på pajen och grädda i mitten av ugnen tills marängen börjar få litet färg och känns torr på ytan, cirka 30 minuter.
Serveras med vispad grädde.
Blanda vetemjöl, smör, strösocker, äggula och vatten till en deg.
Tryck ut degen i en pajform (ca 24 cm) och ställ i kylskåpet tills ugnen är varm.
Pensla den andra äggulan (från marängen) på pajbottnen och förgrädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
Skär rabarbern i bitar.
Blanda rabarber, socker och potatismjöl.
Fördela rabarberblandningen i det förgräddade pajskalet och fortsätt gräddningen i nedre delen av ugnen tills rabarbern är mjuk, cirka 20 minuter.
Sänk ugnstemperaturen till 125°.
Vispa vitorna till hårt skum.
Tillsätt sockret litet i taget under fortsatt vispning.
Bred marängen på pajen och grädda i mitten av ugnen tills marängen börjar få litet färg och känns torr på ytan, cirka 30 minuter.
Serveras med vispad grädde.
Visningar: 331
Inlagt 2015-02-21 18:16:29






80 min