Receptbeskrivning

Gi-tamarikyckling med sötpotatis o chèvre

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
600g. Kycklingfilé 2dl. Tamarisoja
1dl. Rapsolja
2st. Vitlöksklyftor Salt o svartpeppar Olika frön ex. sesamfrön, solrosfrön, pumpafrön
2st. Sötpotatis Chèvre Valnötter Färsk timjan Kvisttomat Ruccola Salvia Flingsalt Sätt ugnen på 150C, gör en marinad av soja, olja, pressad vitlök, salt o peppar. Marinera o låt stå i minst 4h gärna över natten. Ugnsbaka kycklingfiléerna i 30min i en långpanna med bakplåtspapper i botten, strö över fröblandningen över kycklingen innan du sätter in den i ugnen. Låt kycklingen svalna innan du skär den i bitar. Lika gott kall som varm. Sätt ugnen på 250C, borsta sötpotatisen ren o skär i klyftor, lägg i långpanna med bakplåtspapper i botten. Droppa över lite rapsolja. Lägg upp rycka, salvia o en kvist tomater på tallriken. Lägg upp kycklingfiléer skuren i tunna skivor, strö över salvia, lägg upp sötpotatisen med chèvre o nötterna. Strö över flingsalt.

Visningar: 485
Inlagt 2015-02-22 08:00:01