Receptbeskrivning

Marockansk kebab med couscous

Ingredienser för
4 kycklingfiléer, ca 500 g
2 dl matyoghurt
1 tsk salt
1 krm av vardera malen kanel, kardemumma, spiskummi
2 pressade vitlöksklyftor
4 dl couscous
4 dl jo äppeljuice
50 g mandelspån
2 msk smör
50 g mjuka aprikoser eller russin


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Dela kycklingfiléerna på längden till smala remsor. Blanda yoghurt, salt, kryddor och vitlök i en skål. Rör ner kycklingen. Marinera ca 2 tim. Koka upp äppeljuice och tillsätt couscous. Lägg på locket, ta kastrullen från plattan och låt grynen svälla 6 min. Rosta mandelspånen i torr stekpanna ca 1 min. Rör ner smör, mandel och hackade aprikoser. Trä upp kycklingen på blötlagda spett. Lägg spetten på oljat grillgaller och grilla runt om i 8-10 min.

Visningar: 376
Inlagt 2015-02-22 08:11:07