Receptbeskrivning
Banan- och chokladmoussetårta med marshmallows
Ingredienser
för
Botten
300 g digestivekex 150 g mjölkfritt margarin
Chokladmousse
2.5 dl alpro airy and creamy (eller annan vispbar vegetabilisk grädde)100 g mörk mjölkfri choklad
1 msk kakao
1 msk florsocker
Bananmousse
3 st små bananer pressad citron
2.5 dl alpro airy and creamy (eller annan vispbar vegetabilisk grädde)
1 msk gelésocker multi
1 msk vatten
florsocker
gul karamellfärg
bananessens (om mer banansmak önskas)
Dekoration
veganska marshmallows Beskrivning
Botten
Mixa digestivekexen till ett fint mjöl i en matberedare. Smält margarinet och blanda med digestivemjölet. Tryck ut i en form (till exempel springform). Ställ in i frysen.
Chokladmousse
Hacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör runt tills chokladen har löst sig. Rör ner kakao och florsocker. Låt svalna. Vispa med elvisp tills moussen är fluffig och fin.
Bananmousse
Skala bananerna och mixa dem till en smet tillsammans med lite pressad citron. Värm gelésocker och vatten i en mugg i micron i ca 40 sekunder (blandningen ska koka ca 30 sekunder). Mixa ner i banansmeten. Vispa grädden fast och fluffig. Vänd ner banansmeten med en slickepott tillsammans med florsocker, gul karamellfärg och bananessens efter smak.
Sätt ihop
Ta fram digestivebottnen ur frysen och bred ett lager bananmousse i botten. Ställ i frysen 10-15 minuter. Ta ut och bred ett lager chokladmousse på bananmoussen. Ställ in i frysen ytterligare 10-15 minuter. Bred ett sista lager bananmousse och låt sedan tårtan stå i frysen cirka 1 timme eller tills den känns lagom hård. Ta ut och dekorera med veganska marshmallows eller något annat mumsigt!
Mixa digestivekexen till ett fint mjöl i en matberedare. Smält margarinet och blanda med digestivemjölet. Tryck ut i en form (till exempel springform). Ställ in i frysen.
Chokladmousse
Hacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör runt tills chokladen har löst sig. Rör ner kakao och florsocker. Låt svalna. Vispa med elvisp tills moussen är fluffig och fin.
Bananmousse
Skala bananerna och mixa dem till en smet tillsammans med lite pressad citron. Värm gelésocker och vatten i en mugg i micron i ca 40 sekunder (blandningen ska koka ca 30 sekunder). Mixa ner i banansmeten. Vispa grädden fast och fluffig. Vänd ner banansmeten med en slickepott tillsammans med florsocker, gul karamellfärg och bananessens efter smak.
Sätt ihop
Ta fram digestivebottnen ur frysen och bred ett lager bananmousse i botten. Ställ i frysen 10-15 minuter. Ta ut och bred ett lager chokladmousse på bananmoussen. Ställ in i frysen ytterligare 10-15 minuter. Bred ett sista lager bananmousse och låt sedan tårtan stå i frysen cirka 1 timme eller tills den känns lagom hård. Ta ut och dekorera med veganska marshmallows eller något annat mumsigt!
Visningar: 649
Inlagt 2015-02-23 10:43:31






0 min