Receptbeskrivning

Chokladcheseecake med hallon

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Chokladcheesecake med hallon12bitar

Cheesecake botten:
250g double chocolate chip cookies
75g rumsvarmt smör

Cheesecake fyllning:
200g mörk choklad
400g färskost, naturell (ex philadelphia)
2dl creme fraiche
3/4dl socker
2st ägg
1/2dl starkt ljummet kaffe

Garnering:
250g hallon

Sätt ugnen på 175°. Mixa kakorna till smulor i en matberedare. Tillsätt smöret och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut smulorna i bottnen och upp på kanterna i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, klädd invändigt med bakplåtspapper. Låt stå kallt i kylen medan fyllningen förbereds.
Rör färskost och crème fraiche smidigt. Blanda ner kaffet, lite i taget. Bryt chokladen i mindre bitar. Smält den i mikrovågsugn eller över vattenbad. Rör ner den i färskostblandningen. Vispa ägg och socker och blanda ner lite i taget i färskostsmeten. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Cheesecaken ska fortfarande vara lite lös i mitten, den stelnar i kylen. Låt svalna och ställ sedan i kylen. Lossa cheesecaken från formen och garnera med hallon.

Visningar: 153
Inlagt 2015-02-24 19:30:10