Receptbeskrivning
Kryddmarinerade marockanska bönor
Ingredienser
för
2 burkar stora vita bönor, á 400 g
1 msk spiskummin gärna hel
msk torkad ingefära
2 tsk kanel
tsk gurkmeja
1 dl olivolja
tsk harissa
2 tsk akaciahonung
flingsalt
nymalen svartpeppar
1 dl soltorkade tomater
2 st citroner
1 kruka färsk mynta, minst
1 msk spiskummin gärna hel
msk torkad ingefära
2 tsk kanel
tsk gurkmeja
1 dl olivolja
tsk harissa
2 tsk akaciahonung
flingsalt
nymalen svartpeppar
1 dl soltorkade tomater
2 st citroner
1 kruka färsk mynta, minst
Beskrivning
Rosta spiskummin på medelvärme i torr stekpanna, stöt den sedan i mortel om du använder hel. Blanda ingefära, kanel, gurkmeja, olivolja, harissa, honung, salt och peppar till en marinad.
Kör hälften av tomaterna i mixer med marinaden. Tillsätt rivet citronskal och saften från en halv citron. Häll upp i en skål och tillsätt de avrunna bönorna.
Strimla resten av tomaterna och myntabladen. Häll ned i skålen och blanda alltsammans försiktigt med händerna. Låt stå minst ett par timmar, gärna över natten.
Smaka av med salt, citronsaft och mera kryddor vid behov.
Kör hälften av tomaterna i mixer med marinaden. Tillsätt rivet citronskal och saften från en halv citron. Häll upp i en skål och tillsätt de avrunna bönorna.
Strimla resten av tomaterna och myntabladen. Häll ned i skålen och blanda alltsammans försiktigt med händerna. Låt stå minst ett par timmar, gärna över natten.
Smaka av med salt, citronsaft och mera kryddor vid behov.
Visningar: 163
Inlagt 2015-02-26 19:40:43






20 min