Receptbeskrivning

Marockanska lammköttbullar

Ingredienser för
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
dl persilja
1 dl färsk mynta
dl färsk koriander
1 kg lammfärs
2 äggulor
1 tsk malen spiskummin
1 tsk paprikapulver
tsk kryddpeppar
tsk torkad chili eller cayennepeppar
1 tsk ras el hanout (se separat recept)
flingsalt
olivolja
smör


  45 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Skala lök och vitlök och skär i klyftor. Kör i mixer med mynta, persilja och koriander till en grön smet. Häll upp i en bunke tillsammans med lammfärsen. Tillsätt äggulor och alla kryddor (mängden varierar efter smak) och blanda väl.
Doppa händerna i kallt vatten och forma ovala köttbullar. Hetta upp olja och lite smör i en stekpanna och stek i omgångar tills de är bruna runt om och precis genomstekta. Det tar ett par minuter. Servera med myntayoghurt, isbergssallad, tomater och pitabröd.

Visningar: 171
Inlagt 2015-02-26 21:28:48