Receptbeskrivning
Chokladmoussekaka
Ingredienser
för
Botten
200 g dominokex 1 burk mangopuré (barnmatsburk)
Chokladmousse
200 g mörk choklad 1 burk blåbärskvarg (200g)
0.5 dl socker
2 st ägg
0.5 dl kaffe
3 st gelatinblad
2 dl vispgrädde
Beskrivning
Krossa kexen och blanda i mangopuren.
Bred ut blandningen i en kakform med löstagbar kant.
Lägg in kakformen i kylskåpet medan du gör fyllningen.
Blötlägg gelatinbladen.
Vispa ägg och socker till skum.
Vispa grädden.
Blanda kvargen och ägg-sockerblandningen i vispgrädden.
Smält chokladen i vattenbad.
Kläm vattnet ur gelatinbladen och lös upp gelatinet i det heta kaffet.
Rör ner gelatinblandningen i den smälta chokladen.
Vispa försiktigt ner chokladkaffeblandningen i gräddsmeten.
Häll chokladmoussen i kakformen och låt stelna i kylskåp i flera timmar, eller helst över natten.
Kakan kan eventuellt dekoreras med bär eller t.ex. silverpärlor.
Bred ut blandningen i en kakform med löstagbar kant.
Lägg in kakformen i kylskåpet medan du gör fyllningen.
Blötlägg gelatinbladen.
Vispa ägg och socker till skum.
Vispa grädden.
Blanda kvargen och ägg-sockerblandningen i vispgrädden.
Smält chokladen i vattenbad.
Kläm vattnet ur gelatinbladen och lös upp gelatinet i det heta kaffet.
Rör ner gelatinblandningen i den smälta chokladen.
Vispa försiktigt ner chokladkaffeblandningen i gräddsmeten.
Häll chokladmoussen i kakformen och låt stelna i kylskåp i flera timmar, eller helst över natten.
Kakan kan eventuellt dekoreras med bär eller t.ex. silverpärlor.
Visningar: 243
Inlagt 2015-02-28 17:46:27






45 min