Receptbeskrivning

Teriyakilax

Ingredienser för
400 g lax
1 dl teriyaki marinad- och grillsås
1 st vitlöksklyfta
1 msk sojasås
2 msk vatten
1 tsk sesamolja
2 msk farinsocker


  0 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Skär laxen korsvis ända ner till skinnet och skär sedan loss laxkuberna från skinnet.
Blanda ingredienserna till marinaden i en bunke och lägg laxkuberna i marinaden.
Låt laxkuberna marineras i en halv timme i kylskåp.
Värm ugnen till 175 grader.
Rada ut laxkuberna på en ugnsplåt eller i en ugnsfast form.
Grädda i ugnen i 5 minuter.
Ta ut laxkuberna och pensla med resten av marinaden.
Höj ugnstemperaturen till 225 grader och sätt på grillmotståndet.
Sätt in laxkuberna i ugnen igen och grädda ytterligare 5 minuter tills laxbitarna får en vacker yta.

Visningar: 189
Inlagt 2015-02-28 17:56:15