Receptbeskrivning
Kokt sparris med hollandaisesås
Ingredienser
för
sparrisar per person, gärna vit och gärna s
st äggulor
dl smör, skirat
st citron, ev
dl vitt vin, torrt
st schalottenlök
st äggulor
dl smör, skirat
st citron, ev
dl vitt vin, torrt
st schalottenlök
Beskrivning
Skala sparrisen noga till ungefär 3 cm under knoppens början.
Koka sparrisen i lättsaltat vatten i ca 5 minuter eller tills att sparrisen är klar. Enklast känner man med en vass kniv, och sparrisen blir först färdig i knoppen! Hacka schalottenlöken och koka med vitt vin och låt reducera tills hälften kvarstår ungefär. Låt svalna.
Slå i två äggulor och vispa hårt och länge under svag värme tills det blir en mycket tjock kräm utan luftbubblor. Vispa därefter i smöret (som skall hålla samma temperatur som äggkrämen) och låt smöret sakta sakta vispas in i äggkrämen. Blir såsen för tjock, slå i lite vatten.
Salta och peppra och smaksätt eventuellt med citron.
Koka sparrisen i lättsaltat vatten i ca 5 minuter eller tills att sparrisen är klar. Enklast känner man med en vass kniv, och sparrisen blir först färdig i knoppen! Hacka schalottenlöken och koka med vitt vin och låt reducera tills hälften kvarstår ungefär. Låt svalna.
Slå i två äggulor och vispa hårt och länge under svag värme tills det blir en mycket tjock kräm utan luftbubblor. Vispa därefter i smöret (som skall hålla samma temperatur som äggkrämen) och låt smöret sakta sakta vispas in i äggkrämen. Blir såsen för tjock, slå i lite vatten.
Salta och peppra och smaksätt eventuellt med citron.
Visningar: 198
Inlagt 2015-03-01 10:34:14





.jpg)
0 min