Receptbeskrivning

Kokt sparris med hollandaisesås

Ingredienser för
sparrisar per person, gärna vit och gärna s
st äggulor
dl smör, skirat
st citron, ev
dl vitt vin, torrt
st schalottenlök


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Skala sparrisen noga till ungefär 3 cm under knoppens början.
Koka sparrisen i lättsaltat vatten i ca 5 minuter eller tills att sparrisen är klar. Enklast känner man med en vass kniv, och sparrisen blir först färdig i knoppen! Hacka schalottenlöken och koka med vitt vin och låt reducera tills hälften kvarstår ungefär. Låt svalna.
Slå i två äggulor och vispa hårt och länge under svag värme tills det blir en mycket tjock kräm utan luftbubblor. Vispa därefter i smöret (som skall hålla samma temperatur som äggkrämen) och låt smöret sakta sakta vispas in i äggkrämen. Blir såsen för tjock, slå i lite vatten.
Salta och peppra och smaksätt eventuellt med citron.

Visningar: 198
Inlagt 2015-03-01 10:34:14