Receptbeskrivning
Fiskgratäng med blomkålsmos
Ingredienser
för
600 g blomkål buketterna färska
1 dl grädde
0.5 msk grönsaksfond
0.5 st vitlöksklyfta(or)
salt och peppar
700 g vit fisk tinad
1 tsk torkad oregano
0.5 tsk salt
peppar
1 dl grädde
0.5 msk grönsaksfond
0.5 st vitlöksklyfta(or)
salt och peppar
700 g vit fisk tinad
1 tsk torkad oregano
0.5 tsk salt
peppar
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Koka blomkålen i lättsaltat vatten tills den är mjuk. Häll av vattnet och mixa blomkålen med grädde, fond och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
3. Klicka ut blomkålsmoset runt kanterna i en smord gratängform. Lägg fisken i mitten. Vispa ihop crème fraiche med ost, oregano, fond, salt och peppar. Häll såsen över fisken och gratinera i ca 35 minuter.
Recept: Mia Troberg Elonq
Foto: Stefan Mattsson
Näringsinnehåll:
Kalorier: 449 kcal
Kolhydrater: 9 g
Protein: 38 g
Fett: 28 g
2. Koka blomkålen i lättsaltat vatten tills den är mjuk. Häll av vattnet och mixa blomkålen med grädde, fond och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
3. Klicka ut blomkålsmoset runt kanterna i en smord gratängform. Lägg fisken i mitten. Vispa ihop crème fraiche med ost, oregano, fond, salt och peppar. Häll såsen över fisken och gratinera i ca 35 minuter.
Recept: Mia Troberg Elonq
Foto: Stefan Mattsson
Näringsinnehåll:
Kalorier: 449 kcal
Kolhydrater: 9 g
Protein: 38 g
Fett: 28 g
Visningar: 648
Inlagt 2015-03-05 09:32:37