Receptbeskrivning
Stekt fläskkarré med äppelmos och smörstekt potatis
Ingredienser
för
4 fläskkarré
2 msk smör
olivolja
salt
2 dl äppelmust
1 dl äppelcidervinäger
1 msk socker
1 tsk salt
4 st äpplen
800 g fast potatis
olivolja
3 msk smör
salt
1 st hand full rucola
persilja
2 st schalottenlökar
2 st fänkål
2 dl äppelcider
1 dl äppelmust
salt
1 krm kanel
1 msk smör
2 dl äppelcider
2 dl äppelmust
1 msk smör
salt
2 msk smör
olivolja
salt
2 dl äppelmust
1 dl äppelcidervinäger
1 msk socker
1 tsk salt
4 st äpplen
800 g fast potatis
olivolja
3 msk smör
salt
1 st hand full rucola
persilja
2 st schalottenlökar
2 st fänkål
2 dl äppelcider
1 dl äppelmust
salt
1 krm kanel
1 msk smör
2 dl äppelcider
2 dl äppelmust
1 msk smör
salt
Beskrivning
Sätt på ugnen 140 grader. Gör marinaden och lägg i karrébitarna i den. Skala och hacka ner fyra äpplen, koka upp tills de är mjuka och mixa sedan med stavmixer till en slät puré.
Skala och hacka potatisen i kuber ca 1 cm stora. Koka upp vatten, salta rikligt. Ner med potatiskuberna och koka i ca 3 min. Sila av och ställ undan.
Dela och skär fänkålen så att du får ut 8 klyftor per fänkålshuvud, stek dessa i en het panna tills de fått färg. Slå på äppelcidern och äppelmusten, i med smör, salt och kanel och ställ hela pannan i ugnen (om din stekpanna inte tål ugn går det lika bra med ett ugnsfat, överför då allt i pannan till fatet) låt stå tills de är mjuka, ca 20 min.
Lyft upp köttet ur marinaden och torka av med hushållspapper, salta och stek köttet i pannan på mediumvärme med olja och smör tills innertemperaturen är 65 grader, lyft upp köttet och låt det vila.
I samma stekpanna som köttet stektes, häll äppelmust och äppelcider och reducera ner till en glaze. Lägg sedan ner köttbitarna i glazen. Finhacka schalottenlök, persilja och rucola.
Häll olja i en stor mediumvarm stekpanna och fräs potatiskuberna tills de fått gyllene färg, i med smör, den hackade persiljan, rucolan och schalottenlöken, kasta omkring och smaka av med salt. Komponera ihop rätten och servera.
Skala och hacka potatisen i kuber ca 1 cm stora. Koka upp vatten, salta rikligt. Ner med potatiskuberna och koka i ca 3 min. Sila av och ställ undan.
Dela och skär fänkålen så att du får ut 8 klyftor per fänkålshuvud, stek dessa i en het panna tills de fått färg. Slå på äppelcidern och äppelmusten, i med smör, salt och kanel och ställ hela pannan i ugnen (om din stekpanna inte tål ugn går det lika bra med ett ugnsfat, överför då allt i pannan till fatet) låt stå tills de är mjuka, ca 20 min.
Lyft upp köttet ur marinaden och torka av med hushållspapper, salta och stek köttet i pannan på mediumvärme med olja och smör tills innertemperaturen är 65 grader, lyft upp köttet och låt det vila.
I samma stekpanna som köttet stektes, häll äppelmust och äppelcider och reducera ner till en glaze. Lägg sedan ner köttbitarna i glazen. Finhacka schalottenlök, persilja och rucola.
Häll olja i en stor mediumvarm stekpanna och fräs potatiskuberna tills de fått gyllene färg, i med smör, den hackade persiljan, rucolan och schalottenlöken, kasta omkring och smaka av med salt. Komponera ihop rätten och servera.
Visningar: 642
Inlagt 2015-03-06 11:38:03