Receptbeskrivning
Potatis och köttfärsgratäng - jättegod!
Ingredienser
för
Beskrivning
Potatis och köttfärsgratäng
Jättegod och bra med allt i en och samma form... Perfekt att ta med i lunchlåda.
4 port
500 g nötfärs
500 g krossade tomater + lite extra vatten
Torkade kryddor: timjan, oregano, basilika
salt och peppar
1 köttbuljongtärning
7-8 potatisar
1 lök (röd eller gul)
2,5 dl matlagningsgrädde (Becel)
riven ost
Stek köttfärsen och krydda, häll i tomaterna och lite extra vatten. Lägg i buljongen och låt det puttra medan du gör i ordning potatisen.
Skiva potatisen (med fördel i matberedare) och löken. Lägg hälften av potatisen i en smord form och sen hälften av den skivade löken. Häll över hälften av grädden, salta och peppra. Lägg sen på all köttfärssås och sen resten av potatis och lök, krydda med salt och peppar. Häll över resten av grädden och på med den rivna osten. Laga i mitten av ugnen ca 50 min, 200 grader.
Jättegod och bra med allt i en och samma form... Perfekt att ta med i lunchlåda.
4 port
500 g nötfärs
500 g krossade tomater + lite extra vatten
Torkade kryddor: timjan, oregano, basilika
salt och peppar
1 köttbuljongtärning
7-8 potatisar
1 lök (röd eller gul)
2,5 dl matlagningsgrädde (Becel)
riven ost
Stek köttfärsen och krydda, häll i tomaterna och lite extra vatten. Lägg i buljongen och låt det puttra medan du gör i ordning potatisen.
Skiva potatisen (med fördel i matberedare) och löken. Lägg hälften av potatisen i en smord form och sen hälften av den skivade löken. Häll över hälften av grädden, salta och peppra. Lägg sen på all köttfärssås och sen resten av potatis och lök, krydda med salt och peppar. Häll över resten av grädden och på med den rivna osten. Laga i mitten av ugnen ca 50 min, 200 grader.
Visningar: 446
Inlagt 2015-03-15 09:28:36