Receptbeskrivning
Pannbiff med löksky
Ingredienser
för
600 g köttfärs eller blandfärs
1 st gul lök(ar) skivad
1 st ägg
0.75 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 muskotnöt, malen
salt och peppar
2 st gul lök(ar) skivad
2 msk smör
2 tsk socker
1 msk vetemjöl
3 dl vatten
1 mörk oxbuljong
salt och peppar
4 st saltgurka hela
1 st gul lök(ar) skivad
1 st ägg
0.75 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 muskotnöt, malen
salt och peppar
2 st gul lök(ar) skivad
2 msk smör
2 tsk socker
1 msk vetemjöl
3 dl vatten
1 mörk oxbuljong
salt och peppar
4 st saltgurka hela
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjölk med ströbröd och låt svälla 5-10 minuter.
2. Blanda ner färsen, riven lök, ägg och kryddor. Forma pannbiffar och stek i smör, ett par minuter på varje sida tills de fått fin färg. Efterstek biffarna i ugn, ca 5-10 minuter tills de är genomstekta.
3. Skala och skiva löken och bryn i stekpanna eller kastrull. Tillsätt sockret mot slutet och låt det karamelliseras lätt. Pudra över mjölet, tillsätt vatten och buljongtärning. Låt såsen koka ihop en stund och smaka av med salt och peppar.
4. Servera med nykokt potatis och saltgurka.
2. Blanda ner färsen, riven lök, ägg och kryddor. Forma pannbiffar och stek i smör, ett par minuter på varje sida tills de fått fin färg. Efterstek biffarna i ugn, ca 5-10 minuter tills de är genomstekta.
3. Skala och skiva löken och bryn i stekpanna eller kastrull. Tillsätt sockret mot slutet och låt det karamelliseras lätt. Pudra över mjölet, tillsätt vatten och buljongtärning. Låt såsen koka ihop en stund och smaka av med salt och peppar.
4. Servera med nykokt potatis och saltgurka.
Visningar: 613
Inlagt 2015-03-15 20:45:31

