Receptbeskrivning
Chokladcupcakes med salt kolakräm
Ingredienser
för
Beskrivning
Chokladcupcakes med salt kolakräm 6st
100g mörk choklad
75g smör
1,5st ägg
75g farinsocker
50g mjöl
0,5tsk bakpulver
Kolakräm:
50g socker
1msk vatten
0,5dl vispgrädde
75g mjukt smör
0,5tsk vaniljsocker
1/4tsk salt
50g florsocker
lite flingsalt
Sätt ugnen på 180°. Smält choklad och smör över vattenbad. Kyl den smälta chokladblandningen. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till ett fast skum. Vispa gulorna med farinsocker till krämig konsistens. Vispa äggulorna med den smälta chokladen. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Vänd sedan ner de hårdvispade äggvitorna. Fördela smeten i 6st muffinsformar och grädda dem i ca 15min. Låt svalna på galler.
Kolakräm: Häll socker och vatten i en kastrull och låt det smälta på svag värme. Rör inte om i kastrullen utan vänta i ca 5min. tills sockret börjar få en gyllene färg. Ta kastrullen av värmen. Vispa ner grädden i det smälta sockret. Fortsätt att vispa tills det blir en slät och krämig konsistens. Låt krämen svalna i kylen. Vispa smör med vaniljsocker och salt till fluffig konsistens. Tillsätt florsocker och fortsätt vispa. Vispa sedan ihop de två krämerna. Låt den färdiga kolakrämen stå svalt i ca 30min. Lägg kolakrämen i en spritspåse och fördela den över dina cupcakes. Strö till sist över lite flingsalt vid serveringen.
100g mörk choklad
75g smör
1,5st ägg
75g farinsocker
50g mjöl
0,5tsk bakpulver
Kolakräm:
50g socker
1msk vatten
0,5dl vispgrädde
75g mjukt smör
0,5tsk vaniljsocker
1/4tsk salt
50g florsocker
lite flingsalt
Sätt ugnen på 180°. Smält choklad och smör över vattenbad. Kyl den smälta chokladblandningen. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till ett fast skum. Vispa gulorna med farinsocker till krämig konsistens. Vispa äggulorna med den smälta chokladen. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Vänd sedan ner de hårdvispade äggvitorna. Fördela smeten i 6st muffinsformar och grädda dem i ca 15min. Låt svalna på galler.
Kolakräm: Häll socker och vatten i en kastrull och låt det smälta på svag värme. Rör inte om i kastrullen utan vänta i ca 5min. tills sockret börjar få en gyllene färg. Ta kastrullen av värmen. Vispa ner grädden i det smälta sockret. Fortsätt att vispa tills det blir en slät och krämig konsistens. Låt krämen svalna i kylen. Vispa smör med vaniljsocker och salt till fluffig konsistens. Tillsätt florsocker och fortsätt vispa. Vispa sedan ihop de två krämerna. Låt den färdiga kolakrämen stå svalt i ca 30min. Lägg kolakrämen i en spritspåse och fördela den över dina cupcakes. Strö till sist över lite flingsalt vid serveringen.
Visningar: 369
Inlagt 2015-03-18 19:14:29






30 min