Receptbeskrivning

Pulled beef högrev (utan barbequesås)

Ingredienser för
1 kg högrev
1 st gul lök
4 st vitlök
1 dl ketchup
1 msk cipotlepulver
0.5 msk spiskummin
1 msk worcestershiresås
1 msk farinsocker


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Gryta med lock. Lägg ner fläskkarrén i grytan (du behöver inte putsa köttet).
Skala gul lök och vitlök, vitlöken skär du i små bitar och den gula löken skär du i tjocka skivor. Blanda de andra ingredienserna och bred på köttet. Lägg sen gul lök och vitlök ovanpå karrén.
Sätt in grytan (med lock!) i ugnen och värm till 125°C (eller så lågt din ugn kan gå om du till exempel har en gasugn).

Låt grytan tillagas i ungefär 4 timmar, i vissa fall kan det längre och då får det ta den tiden.
Kolla ungefär en gång i timmen så att det inte bränner i botten. Om du märker att det blir alldeles för vattnigt (vilket är min erfarenhet ibland och något jag fått frågor om), sätt locket på glänt och låt det ångas bort.
Din pulled pork är färdiglagad när köttet faller isär om du drar det försiktigt med en gaffel.

Dra isär köttet med en stor gaffel och bland runt alltsammans i grytan. Om du ska bjuda på receptet passar det utmärkt att göra dagen före och sen värma på runt 100 grader i ugnen en stund innan du ska servera maten. Jag rekommenderar att du serverar din pulled pork i typ frallor eller i tortillas med till exempel guacamole, salsa och inlagd rödlök.

Visningar: 570
Inlagt 2015-03-22 12:48:38