Receptbeskrivning

Indisk kyckling

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
800-1,000 g kycklinglårfilé
2 dl crème fraiche
2 tsk garam masala
2 tsk malen ingefära
1 tsk gurkmeja
1 krm cayennepeppar
1 tsk salt

1. Blanda crème fraiche,garam masala,
ingefära, gurkmeja, kajennpeppar och salt.
2. Skär kycklingfiléerna i mindre
bitar, i den storlek du önskar.
Om du har kycklinglårfilé kan du ta
dem som de är.
Lägg kycklingbitarna i marinaden och
rör om så att marinaden fördelar sig
jämnt över kycklingbitarna.
Låt stå i kylskåp minst en timme.
Om du ska grilla kan du om du
vill trä upp kycklingbitarna på spett.
3. Stek eller grilla kycklingbitarna.
Stek/grilla i upphettad stekpanna/grill
några minuter på varje sida tills köttet är genomstekt.

Serveringstips:
Servera med sallad/wokgrönsaker,
kokt bulgur/ris/quinoa och en
klick crème fraiche eller turkisk
yoghurt samt salta jordnötter.

Visningar: 390
Inlagt 2015-03-23 19:42:43