Receptbeskrivning

Fiskpinnar med potatiskaka och majonnäs

Ingredienser för
400 g torsk
1 dl pankoströbröd
1 dl vetemjöl
1 st ägg, uppvispat
salt och peppar
2 st stora potatisar
2 msk smör
2 msk olja
salt och peppar
2 st äggulor
2.5 matolja
0.5 dijonsenap
0.5 slottssenap
2 tsk vitvinsvinäger
0.5 gräddfil
1 dl räkor, grovhackade
salt och peppar
dill
citron
vattenkrasse


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Skala och finstrimla potatisarna. Blanda ihop med salt och peppar. Stek i smör och olja. När smöret har tystnat i med potatisen och pressa ihop. Stek den frasig, vänd efter gyllenbrun färg. Panera fisken. Vänd den i mjöl med salt och peppar och sedan i det uppvispade ägget. Avsluta att vända den i ströbrödet.
Stek tills de är gyllenbruna, låt fiskpinnarna rinna av på hushållspapper.
Gör i ordning majonnäsen. Blanda äggulor, senap och vinäger.
Tillsätt olja droppvis under konstant vispning. Smaka av din hemlagade majonnäs med salt och peppar. Blanda i gräddfilen i din färdiga majonnäs. Tillsätt rikligt med finskuren dill och grovhackade räkor. 

Visningar: 471
Inlagt 2015-03-24 07:55:11