Receptbeskrivning

Fiskgratäng, snabb

Ingredienser för
1 st purjolök
100 g svamp, färsk. t ex champinjoner
1 msk smör
400 g fiskfilé, t ex sej, torsk eller hoki
0.5 st citron, pressad saft
1 dl vatten
3 tsk dragon, torkad
3 msk dill, finklippt
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 dl lätt crème fraiche
2 dl prästost, riven
pressad potatis, gröna ärtor


  40 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200°. Dela och skölj purjolöken och skär
i skivor. Skiva svampen. Bryn svamp och lök i smör och lägg i en ugnssäker form. Lägg fisken på svamp- och lökbädden.
2. Pressa citron över fisken och häll på vattnet. Strö över
dragon och dill. Salta och peppra.
3. Bred över creme fraiche och täck med ost. Ugnsbaka fisken mitt i ugnen 20-25 minuter.
Serera med pressad potatis och gröna ärter.

Visningar: 363
Inlagt 2015-03-24 07:57:38