Receptbeskrivning

Risotto con funghi

Ingredienser för
3 dl arborio- eller avorioris
1 st gul lök
1 (0.5 g) saffran
l svampbuljong (på fond eller tärningar) + ca
25 g torkad karljohanssvamp
2 msk olivolja
50 g smör
100 g riven mild ost
1 dl riven parmesanost + lite extra till servering


  60 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Lägg den torkade svampen i en skål och täck med vatten. Låt svampen ligga i blöt i 30 minuter. Sila av och spar blötläggningsvattnet. Skär svampen i små bitar. 2. Hacka löken. Värm upp oljan i en kastrull och fräs löken varsamt så att den blir genomskinlig utan att ta färg. 3. Rör ner ris, svamp och saffran. Häll i hälften av svampbuljongen och koka långsamt utan lock i 25–30 minuter. Rör om och späd kontinuerligt under koktiden med buljong och blötläggningsvatten. 4. Blanda i smör, ost och parmesan och servera den härligt krämiga risotton med lite extra riven parmesanost på toppen.

Visningar: 405
Inlagt 2015-03-24 13:43:08