Receptbeskrivning
Kassler gratäng
Ingredienser
för
Beskrivning
Kassler gratäng
4-5 port
·300 g kassler
·4 dl fullkornspasta ( den sort som ni har hemma t ex lasagnet)
·2 schalottenlökar
·1 burk champinjoner 290 g
·1 påse riven ost ca 150g
·1 stor morot
·2,5 dl mini mat
·1 dl mjölk
·1 ägg
·1 tsk mald vitpeppar
·½ msk margarin till att smörja formen med
Koka pastan nästan färdig och kyl genast. Strimla kassler, riv morot grovt, finhacka lök. Blanda med den kylda pastan och blanda till sist i osten. Fördela i en smord ugnssäker form. Vispa ihop grädde, mjölk och ägg smaksätt med vitpeppar och häll över pastan.
Grädda i 175 C ca 30-40 min. Det är färdigt när pastan har fått en liten knaprig yta. Använder inget salt alla för att kasslern och osten tillsätter tillräckligt med sälta. Servera med sallad och ketchup.
4-5 port
·300 g kassler
·4 dl fullkornspasta ( den sort som ni har hemma t ex lasagnet)
·2 schalottenlökar
·1 burk champinjoner 290 g
·1 påse riven ost ca 150g
·1 stor morot
·2,5 dl mini mat
·1 dl mjölk
·1 ägg
·1 tsk mald vitpeppar
·½ msk margarin till att smörja formen med
Koka pastan nästan färdig och kyl genast. Strimla kassler, riv morot grovt, finhacka lök. Blanda med den kylda pastan och blanda till sist i osten. Fördela i en smord ugnssäker form. Vispa ihop grädde, mjölk och ägg smaksätt med vitpeppar och häll över pastan.
Grädda i 175 C ca 30-40 min. Det är färdigt när pastan har fått en liten knaprig yta. Använder inget salt alla för att kasslern och osten tillsätter tillräckligt med sälta. Servera med sallad och ketchup.
Visningar: 405
Inlagt 2015-03-30 14:58:00

