Receptbeskrivning

Stekt lammfilé med rostad vitlökscrème

Ingredienser för
600 g lammytterfilé
500 g färsk vitkål i klyftor
100 g färskt sidfläsk i stavar
8 st vitlöksklyftor
1 burk crème fraîche
0.5 bunt gräslök finskuren
2 msk backtimjan finhackad
smör
olivolja
curry
vitlökspeppar
salt
peppar


  50 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Stekt lammfilé med bräserad färsk kål, backtimjan och rostad vitlökscrème. Lamm och vitlök är en bra kombination!

1. Skär kålen i klyftor och koka den i saltat vatten, ca 10 min. Slå av vattnet och lägg i en klick smör. Salta och peppra. Lägg i timjan och låt bräsera på medelvärme i ca 20 min.
2. Rosta vitlöken i olivolja. Mixa sedan vitlöken med crème fraîche. Smaka av med salt och peppar. Blanda ned gräslöken.
3. Knaperstek sidfläsket och strö över kålen. Sätt på locket och sätt åt sidan.
4. Krydda lammet med salt, peppar, curry och vitlökspeppar och stek det i olivolja tills den fått fin färg och efterstek några minuter per sida tills den är lätt rosa i mitten.
5. Lägg upp först kål och sedan lamm på det. Ringla över vitlökscrèmen. Avsluta med lite persilja och oliver på toppen.

Visningar: 536
Inlagt 2015-04-03 08:42:49