Receptbeskrivning
Rostad jordärtskocka med schalottenlök, citron och krispigt bacon
Ingredienser
för
1 krm salt
2 msk smör
4 st schalottenlökar
1 st citron
6 st bacon, skivor
1 krm nymald vitpeppar
8 st jordärtskockor, medelstora, (ca 500 g)
1 knippe vattenkrasse, lite
2 msk smör
4 st schalottenlökar
1 st citron
6 st bacon, skivor
1 krm nymald vitpeppar
8 st jordärtskockor, medelstora, (ca 500 g)
1 knippe vattenkrasse, lite
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 175°. Skala och koka jordärtskockorna nästan helt mjuka i lättsaltat vatten, ca 20 minuter.2. Lägg baconskivorna på en plåt med bakplåtspapper ochstek mitt i ugnen ca 20 minuter tills de är krispiga. Låt baconet rinna av på hushållspapper och bryt det i bitar.3. Finhacka schalottenlöken. Skär jordärtskockorna mitt itupå längden och rosta dem gyllenbruna i smör i en stekpanna.4.Tillsätt schalottenlök och citronsaft i stekpannan och vänd runt. Smaksätt med salt och peppar.5. Lägg upp jordärtskockorna på tallrikar. Varva vattenkrasse och baconbitar. Lägg det på jordärtskockorna och fördela lökblandningen över.
Visningar: 709
Inlagt 2016-02-04 19:54:10






0 min