Receptbeskrivning

Pasta med rostade jordärtskockor och valnötsdressing

Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Det här behövs för 3-4 pers:

2 pkt färsk bandpasta
(eller äkta svart pasta som har färgats
svart av bläckfiskbläck)
600 g jordärtskockor
400 g champinjoner
3 msk olivolja
150 g färsk spenat el rucolasallad
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Valnötsdressing:
1 vitlöksklyfta
2 äggulor
2 dl rumstempererad olivolja
1 msk citronsaft + 3 msk vatten
25 g valnötter
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Tillbehör:
riven parmesanost

Gör så här:
Börja med valnötsdressingen. Pressa vitlöken och blanda med äggulorna. Vispa eller mixa i oljan droppvis. Rör ner citronsaft, vatten och valnötterna som krossats i mortel. Smaka av med salt och peppar. Värm ugnen till 225 °.
Skala och dela jordärtskockorna i bitar, stek dem snabbt i olivolja. Lägg över dem i en ugnsform och baka dem mjuka i ugnen 15-20 min. Koka under tiden pastan.
Skär champinjonerna i klyftor och stek dem i olja. Vänd ner spenaten eller rucolan och de rostade jordärtskockorna. Krydda med salt och nymalen svartpeppar. Sila och fördela pastan på tallrikar. Lägg över de stekta grönsakerna och skeda på valnötsdressing. Ställ fram parmesanost och låt var och en förse sig själv.

Visningar: 272
Inlagt 2016-02-04 19:54:26