Receptbeskrivning

Coq au vin

Ingredienser för
1 st stor kyckling
100 g rimmat sidfläsk
4 msk smör
3 msk vetemjöl
salt och malen vitpeppar
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
2 st morötter
3 dl rött vin
1 tsk timjan
1 st lagerblad
5 st vitpepparkorn
persiljestjälkar
1 st stjälk blekselleri
20 st champinjoner
20 st smålökar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Stycka kycklingen i 8 bitar. Blanda vetemjöl, salt och peppar. Rulla kycklingbitarna i mjölet. Skär fläsket i strimlor. Skala lök, vitlök och morot. Skär i mindre bitar. Stek fläskstrimlorna till fin färg i en stekgryta. Ta upp med hålslev.

2. Fräs lök, vitlök och morot i grytan. Skär sellerin i mindre bitar och ta bort stjälkarna från persiljan. Stek till sist kycklingbitarna tills de får fin yta. Häll på vin, timjan, lagerblad, pepparkorn, persiljestjälkar och selleri. Småputtra under lock i ca 30 minuter eller tills kycklingbitarna är färdiga. Stick på det tjockaste och kontrollera att köttsaften är klar och genomskinlig. Koka annars en stund till.

3. Skär champinjonerna i bitar och skala smålökarna. Stek dem tills de får färg. Krydda såsen med salt och peppar. Strö över champinjonerna och löken.

Visningar: 348
Inlagt 2015-07-08 16:51:59