Receptbeskrivning

Kalljästa vallmorutor

Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Ca 8st
25 g jäst
4 dl vatten, rumsvarmt
1 1/2 tsk salt
7 msk honung
2 dl grahamsmjöl
ca 8 dl rågslkt
Garnering
blå vallmofrön

Gör så här:
1. På kvällen: Smula nerjästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om tills
jästen lösts upp.
2. Tillsätt salt, honung, grahamsmjöl och rågsikt, lite i taget. Rör ihop allt till en
smidig deg och knåda den i några minuter.
3. Tryck ut degen i en långpanna,
ca 25 x 30 cm,
klädd med bakplåtspapper.
Skär degen i rutor, ca 8 st.
Täck degen med plastfolie. Låt den jäsa i
rumstemperatur i ca 20 min.
Ställ in formen i kylskåpet över natten.
4. På morgonen: Ta fram brödet
och pensla det med vatten.
Strö över vallmofrön.
Sätt ugnen på 250 grader.
5. Grädda brödet längst ner l ugnen
i 15-18 min.
LÃ¥t det svalna i formen.

Visningar: 724
Inlagt 2015-04-09 19:50:09