Receptbeskrivning

Vaniljfudge

Ingredienser för


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
3 dl vispgrädde
2.5 dl strösocker
1 dl sirap, ljus
2 tsk vaniljsocker
50 g smör
3 msk glykos
100 g vit choklad
Gör så här:
Börja med att klä en form med
bakplåtspapper, 20 x 20 cm.
Häll vispgrädde, strösocker, sirap och
vaniljsocker i en tjockbottnad kastrull.
Låt koka upp till 120°C, rör om då och då.
När kolan nått 120°C så tillsätter du smör,
glykos och finhackad, vit choklad.
Rör om tills allt smält ihop till en jämn smet.
Häll smeten i formen och ställ i kylskåpet för
att stelna.
Skär sedan fudgen i lagom stora bitar.

Visningar: 211
Inlagt 2015-04-09 20:42:56