Receptbeskrivning
Gulbetor med bacon
Ingredienser
för
Beskrivning
Gulbetor med bacon och getost Lita sött, lite salt, lite knaprigt och mjukt allt i en och samma goda sallad. Ingredienser 4 person(er) 1 st bacon, (140 g)
8 st gulbetor, (ca 500 g) små
100 g chèvre
80 g ruccola
1 msk balsamvinäger
50 g oliver, svarta
2 msk rapsolja, eller olivolja, kallpressad
1 tsk flingsalt
Tillbehör:
40 g bröd, per person
1. Koka gulbetorna mjuka i vatten i en kastrull. Skala dem under rinnande vatten och skär dem i klyftor.
2. Strimla baconet. Knaperstek det i en stekpanna. Låt det rinna av på hushållspapper.
3. Lägg rucolan på ett fat. Lägg på gulbetorna. Strö över bacon och smula över getosten. Lägg på oliverna och ringla över vinäger och olja. Strö på salt och servera med bröd. RECEPT FRÅN ALLT OM MAT
8 st gulbetor, (ca 500 g) små
100 g chèvre
80 g ruccola
1 msk balsamvinäger
50 g oliver, svarta
2 msk rapsolja, eller olivolja, kallpressad
1 tsk flingsalt
Tillbehör:
40 g bröd, per person
1. Koka gulbetorna mjuka i vatten i en kastrull. Skala dem under rinnande vatten och skär dem i klyftor.
2. Strimla baconet. Knaperstek det i en stekpanna. Låt det rinna av på hushållspapper.
3. Lägg rucolan på ett fat. Lägg på gulbetorna. Strö över bacon och smula över getosten. Lägg på oliverna och ringla över vinäger och olja. Strö på salt och servera med bröd. RECEPT FRÅN ALLT OM MAT
Visningar: 610
Inlagt 2015-04-11 13:57:58

