Receptbeskrivning
Ingredienser för
2 st Ägg medelstora
2 msk vatten kallt
2 msk olja
2 krm salt
2 dl durumvetemjöl 130 gram
2 dl vetemjöl 120 gram


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Ger en god deg med bra spänst

1. Rör ihop ägg, vatten och olja i en skål med en elvisp och degkrokar. Tillsätt salt och arbeta in det mesta av mjölet, lite i taget. Degan skall bli smulig.
2. Tag upp degen på mjölat bakbord och fortsätt att knåda den för hand ca 10 minuter till en smidig och elastisk deg. Tillsätt eventuellt mer mjöl tills degen känns fast. Rulla degen till en boll och låt den vila övertäckt ca 30 minuter. Den går bra att förvara i kylskåp i plastfilm.
3. Platta och kavla ut degen på mjölat bord Dela den gärna i mindre bitar så går det lättare att kavla ut till tunna kakor. Vänd ofta ochh mjöla kaveln noga. Skär ut olika former eller använd en pastamaskin
4. Mjöla pastan lätt och lägg den på ren handduk. Låt den torka till något på ytan, 10 minuter men max 1 timme.
5. Lägg pastan i rikligt med kokande lättsaltat vatten. Rör om försiktigt då och då. Koka 3-5 minuter. Koktiden beror på degens tjocklek

Visningar: 369
Inlagt 2015-04-16 18:19:20