Receptbeskrivning

Köttfärslimpa á la niklas ekstedt (svt)

Ingredienser för
800 g köttfärs blandfärs
4 st brödskivor
2 st gul lök
1 dl mjölk
1 st ägg
2 frp bacon
300 g kantareller
1 dl persilja
1 st blomkål


  90 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 175 grader

Skär svampen i mindre bitar, finhacka löken.
Fräs svamp och hälften av löken i smör. Salta och peppra.
Ta av från plattan och blanda ner grovhackad persilja.
Skär bort kanterna på brödet. Mixa brödet med mjölk och ägg, rör om tills det blir mjukt.
Blanda ner färsen och resten av den hackade löken, salta och peppra.

Forma köttfärsen till en "limpa" på en smord plåt eller ugnsfast form.
Gör en skåra i limpan och lägg i svampblandningen.
Nyp igen limpan så att svampen täcks. Lägg baconskivorna tvärsöver. Peta in ändarna under köttfärslimpan för att få den att hålla ihop.

Grädda i ugnen i 40-45 minuter. Köttfärslimpan är färdig när vätskan den släpper ifrån sig är klar.

Ångkok blomkålen.

Servera med brunsås och lingon.

Visningar: 616
Inlagt 2015-04-19 19:31:08