Receptbeskrivning

Piroger fyllda med köttfärs eller skinka

Ingredienser för
1 jäst
5 dl mjölk
1 dl kesella/kvarg
1 tsk salt
2 rågmjöl
vetemjöl
1 gul lök
1 vitlök
2 morötter
500 g köttfärs
1 msk olja
2 msk tomatpuré
2 tomater
1 tsk salt
2 salladskrydda
1 krm svartpeppar
2 msk sweet chili
400 skinka
1 paprika
4 ost
ägg


  60 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Rör ut jästen med lite av vätskan tillsätt sedan resten av vätskan. Rör ner de övriga ingredienserna men spara lite av vetmjölet tillutbakningen. Arbeta till en smidig deg. Låt den jäsa under bakduk ca 30 minuter. Köttfärsfyllning: Skala lök, vitlök och morötter. Hacka löken och riv morötterna. Fräs lök, morötter och köttfärs i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré och krossade tomater. Låt det koka utan lock ca 10 minuter. Smaka av med salt, salladskrydda, peppar och sweet chili. Låt fyllningen kallna. Skinkfyllning: Skölj paprikan, strimla den och skinkan. Blanda samman med osten. Sätt ugnen på 225°C. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och arbeta ihop degen. Dela degen i två delar och kala ut varje del till en knappt ½ cm tjock kaka. Ta ut rundlar ca 12 cm i diameter (för 28 stycken). Fördela fyllningen på varje rundel. Pensla kanterna med uppvispat ägg och vik ihop till halvmånar. Tryck till kanterna med en gaffel. Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper. Låt pirogerna jäsa ca 20 minuter. Pensla ev. pirogerna med ägg. Grädda dem mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt pirogerna kallna på galler.

Visningar: 398
Inlagt 2015-04-19 19:38:04