Receptbeskrivning

Asiatisk pastasallad

Ingredienser för
300 g pasta cappelini
2 st morötter
1 st röd paprika
purjolök 10cm
3 st vitlöksklyftor
1 knippe koriander
2 st lime
0.5 dl sesamfrön
0.5 dl pinjenötter
3 msk sesamolja
2 msk japansk soja
salt och peppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Koka pastan al dente och spola den kall under rinnande vatten. När du kokar änglahårspasta är det viktigt att vattnet kokar rejält när du lägger i pastan och att du sedan rör om då och då, annars klibbar den lätt ihop under kokningen.

Skär grönsakerna i tunna stavar. Finhacka vitlöken, hacka koriandern och skär limen i klyftor.

Rosta frön och nötter i en torr stekpanna. Blanda alla ingredienser väl och smaksätt med salt och peppar.

Lätt och gott till grillad kyckling eller grillad fisk.

Visningar: 777
Inlagt 2015-04-19 20:13:46